"Όταν κοιτάς αφ' υψηλού την πόλη" - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και ενήλικες

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ακαδημία Πλάτωνος - Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Βιβλίων, Λόφος Φιλοπάππου

Μελέτη - Σχεδιασμός: Ακαδημία Πλάτωνος, Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός - Μουσειολόγος (ΜΑ), Κατερίνα Παπαθανασίου | Πολιτικός Επιστήμονας - Ιστορικός

Υλοποίηση: 2013


Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σε συνεργασία με την Α΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων και το bookbook.gr, διοργανώνει βιωματική δράση – κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, στον λόφο του Φιλοπάππου την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, και ώρες 11-13.30.

Γονείς και παιδιά θα πάρουν μέρος σε μια διαδρομή με διαδοχικές δραστηριότητες για τη φύση και την πόλη, με αφορμή βιβλία αλλά και τον ίδιο τον χώρο, με τη βοήθεια εθελοντών συνεργατών που θα τους περιμένουν. Σε κάθε σταθμό της διαδρομής θα λύνουν ένα μικρό μυστήριο, θα ερευνούν, θα δημιουργούν μαζί.

Η δράση εντάσσεται στην καμπάνια Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και στο Διαγενεακό Πρόγραμμα «διαβάζουμε μαζί», που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.