"Το ημερολόγιο των καλών κηπουρών" - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού

Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας & Αγωγής Πειραιώς-Εκάλη, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο - Δράση "Λαχανικά & Παιδιά"

Μελέτη - Σχεδιασμός δράσης: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μελέτη - Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος: 

Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός - Μουσειολόγος (ΜΑ), Κατερίνα Παπαθανασίου | Πολιτικός Επιστήμονας - Ιστορικός

Υλοποίηση: 2012


Το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας & Αγωγής Πειραιώς – Εκάλης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών στην Εκάλη (Θησέως 131), την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 11:00 – 13:00 με αφορμή τη φύτευση του “Λαχανόκηπου των παιδιών”.

Η δημιουργία του βιολογικού λαχανόκηπου, είναι μια ευγενική προσφορά της εταιρείας Olyplant.gr μέσω του προγράμματος “Λαχανικά & Παιδιά”. Τα παιδιά του Ιδρύματος, μετά την κατάλληλη εκπαίδευση από ειδικούς αλλά και από τους εκπαιδευτικούς και τους παιδαγωγούς τους θα είναι υπεύθυνα για όλα τα στάδια της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων τους. Στην εκδήλωση, θα συμμετέχουν εθελοντικά με δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα και έμψυχο δυναμικό διάφοροι μη κερδοσκοπικοί φορείς.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας αναγνωρίζουν τον κύκλο ζωής του λαχανικού από τον σπόρο μέχρι τον καρπό. Παρατηρώντας το χρονοδιάγραμμα του κύκλου ζωής του λαχανικού, ανακαλύπτουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής, βρίσκουν τις εργασίες του κηπουρού και αντιστοιχούν τα εργαλεία κηπουρικής με κάθε εποχή. Κατανοώντας το πέρασμα των εποχών μέσω του λαχανόκηπού τους, γνωρίζουν τις ανάγκες των λαχανικών και τη φροντίδα τους και δίνουν τις δικές τους συμβουλές κηπουρικής για τον λαχανόκηπο τους.