Το μουσείο σύγχρονης τέχνης είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην καλλιτεχνική παραγωγή που χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα έως και τις μέρες μας. Οι συλλογές του μουσείου απαρτίζονται από έργα καλλιτεχνών που προσεγγίζουν τις τέχνηες με ένα νέο τρόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Εκτός από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, σήμερα οι συλλογές ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις, live performances, φωτογραφίες και έργα τέχνης από πλήθος υλικών και αντικειμένων.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δούμε σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης; Πόσες διαφορετικές τέχνες υπάρχουν; Τι άλλα υλικά χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες σήμερα;

Διάσημα έργα σύγχρονης τέχνης δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τους καλλιτέχνες του σήμερα. Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, τα παιδιά παρατηρούν πίνακες και γλυπτά, αναγνωρίζουν χρώματα, σχήματα και αντικείμενα, ερμηνεύουν μηνύματα και έννοιες. Μέσα στο δικό τους ατελιέ, τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορα υλικά και ζωγραφίζουν πίνακες ή κατασκευάζουν μοναδικά γλυπτά. Δημιουργώντας την δική τους έκθεση σύγχρονης τέχνης, τα παιδιά ανακαλύπτουν  τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα μουσεία σύγχρονης τέχνης.