Το μουσείο αστρονομίας είναι το μουσείο που παρουσιάζει την επιστήμη της αστρονομίας, της αρχαιότερης από τις φυσικές επιστήμες. Η παρατήρηση των κινήσεων των ουράνιων σωμάτων γοήτευε τον άνθρωπο από την αρχή της προϊστορικής εποχής. Οι πρώτοι αστρονόμοι μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τους πλανήτες, που φαίνονταν να περι-πλανώνται, και τους (α-πλανείς) αστέρες, που φαίνονταν να είναι ακίνητοι ανά τους αιώνες, σχηματίζοντας τους αστερισμούς. Ανάμεσα στις συλλογές του μουσείου, εκτός από τα εργαλεία και τα βιβλία του αστρονόμου, τα πετρώματα και τους μετεωρίτες, ξεχωρίζει το πιο σημαντικό έκθεμα από όλα: ο έναστρος ουρανός.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δούμε σε ένα μουσείο αστρονομίας; Ποια είναι η δουλειά του αστρονόμου; Πόσοι πλανήτες υπάρχουν και ποιοι είναι;

Με αφορμή μία σφαίρα, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε αστρονόμους και εξερευνούν τον έναστρο ουρανό. Ο Δίας, ο Κρόνος, η Αφροδίτη και όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μάς συστήνονται μέσα από μια σειρά πειραμάτων, αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους για το έδαφος, την ατμόσφαιρα, την τροχιά και την απόστασή τους από τον Ήλιο. Και ενώ πέφτει η νύχτα, τα παιδιά ξαπλώνουν κάτω από τα αστέρια και εξερευνούν μύθους και αστερισμούς.