Το μουσείο δεινοσαύρων είναι αφιερωμένο στην επιστήμη της παλαιοντολογίας, εξερευνώντας την παλιότερη ζωή στη Γη. Οι συλλογές του μουσείου, αν και περιλαμβάνουν πλήθος από απολιθώματα του φυσικού και ζωικού βασιλείου, είναι ιδιαίτερα γνωστές και αγαπητές για τους σκελετούς των δεινοσαύρων. Συνήθως, οι εκθέσεις αποτελούνται από ειδικά σχεδιασμένα περιβάλλοντα που αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον των δεινοσαύρων, ενώ περιλαμβάνουν αρκετά ομοιώματα προϊστορικών ζώων σε πραγματικές διαστάσεις που λειτουργούν με συγκεκριμένους μηχανισμούς.

Πριν πόσα εκατομμύρια χρόνια έζησαν οι δεινόσαυροι; Πώς ήταν η Γη; Ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι και πώς ζούσαν; Για ποιο λόγο εξαφανίστηκαν;

Με αφορμή ένα προϊστορικό κόκκαλο, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε παλαιοντολόγους και ανακαλύπτουν τα πιο γνωστά προϊστορικά ζώα. Ανασκάφτουν δεινόσαυρους στον πάγο, μελετούν και αναγνωρίζουν τα βασικά τους χαρακτηριστικά, τις διατροφικές τους συνήθειες, αλλά και το περιβάλλον όπου ζούσαν. Δημιουργώντας τα δικά τους προϊστορικά απολιθώματα, τα παιδιά ανακαλύπτουν  τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα μουσεία δεινοσαύρων… πριν εκραγεί το ηφαίστειο!