Το μουσείο επιστημών είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην επιστήμη. Τα μουσεία επιστημών χρονολογούνται από την εποχή που αριστοκράτες δημιουργούσαν συλλογές από διάφορα αξιοπερίεργα αντικείμενα, γνωστά ως cabinet of curiosities. Σήμερα, εκτός από τις συλλογές αντικειμένων (όπως επιστημονικά εργαλεία, όργανα μέτρησης και παρατήρησης), τα μουσεία επιστημών περιλαμβάνουν και ένα πλήθος πολυαισθητηριακών εκθεμάτων που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να εξερευνήσει και να πειραματιστεί. 

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δούμε σε ένα μουσείο επιστημών; Με ποια υλικά μπορούμε να πειραματιστούμε; Τι δύναμη έχει ο αέρας και το νερό;

Με αφορμή διάφορα αντικείμενα και εργαλεία μέτρησης, τα παιδιά πειραματίζονται και ανακαλύπτουν μικρά και μεγάλα επιστημονικά μυστικά. Τα παιδιά μελετούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού, του αέρα, του φωτός και της βαρύτητας, ενώ επαληθεύουν διάφορες επιστημονικές υποθέσεις μέσα από μία σειρά πειραμάτων. Κατανοώντας τις φυσικές ιδιότητες των υλικών, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα μουσεία επιστημών.