Το Μουσείο Μπισκότου είναι το μουσείο που αφηγείται την πιο λαχταριστή ιστορία του κόσμου! Παλιές συνταγές, μαγειρικά σκεύη και αξεσουάρ ζαχαροπλαστικής μαρτυρούν τη δημιουργία του πρώτου μπισκότου και την ιστορία της εξέλιξής του από την προϊστορία έως και σήμερα. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περίτεχνα μεταλλικά κουτιά, περίεργες μηχανές, σημειωματάρια, διαφημίσεις και συσκευασίες.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δούμε σε ένα μουσείο μπισκότου; Ποια είναι η ιστορία του μπισκότου; Πόσα διαφορετικά είδη μπισκότου υπάρχουν σήμερα; Πόσο ζυγίζει το μεγαλύτερο μπισκότο στον κόσμο;

Τα παιδιά ταξιδεύουν πίσω στο παρελθόν και εξερευνούν την ιστορία του μπισκότου. Με αφορμή μία χρονογραμμή, ανακαλύπτουν το πρώτο μπισκότο, συναντούν τον δημιουργό του πρώτου πτι-μπερ, ενώ αναγνωρίζουν την πρώτη μπισκοτοβιομηχανία της Ελλάδας. Παρατηρούμε παλιά μαγειρικά σκευή και κουτιά μπισκότου, μυρίζουμε γνωστές μυρωδιές και μαντεύουμε τα βασικά υλικά της διάσημης ζύμης. Τα παιδιά φορούν την ποδιά και πλάθουν τα δικά τους μπισκότα, ενώ ανακαλύπτουν τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα μουσεία μπισκότου.