Το Μουσείο Αυστραλίας (Australian Museum) είναι το παλαιότερο μουσείο της Αυστραλίας με διεθνή φήμη στους τομείς κυρίως της φυσικής ιστορίας και της ανθρωπολογίας. Το Μουσείο αφηγείται την ιστορία της Νότιας Ηπείρου μέσα από τα 21 εκατομμύρια αντικείμενα που βρίσκονται στις συλλογές του. Ανάμεσα σε αυτά, ο επισκέπτης μπορεί να δει δείγματα ζώων, απολιθώματα, ορυκτά, αλλά και αντικείμενα καλλιτεχνικά, οικιακά, τελετουργικά των φυλών που κατοικούσαν στην περιοχή.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δούμε σε ένα μουσείο αφιερωμένο σε μία χώρα; Ποιες είναι οι συλλογές του; Ποιοι ζουν στην Αυστραλία; Πόσα διαφορετικά ζώα υπάρχουν εκεί; 

Με αφορμή τα γεγονότα της Αυστραλίας, οι Μουσειακές Βαλίτσες τιμούν το Μουσείο Αυστραλίας και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την Νότια Ήπειρο. Με οδηγό το μεγεθυντικό μας φακό, εξερευνούμε τον χάρτη της ηπείρου, τα παραδοσιακά φαγητά και τα μοναδικά ζώα που ζουν εκεί. Μιμούμαστε τα αυστραλιανά ζώα και ανακαλύπτουμε τα ίχνη τους στην άμμο, ζωγραφίζουμε με την παραδοσιακή τεχνική των Αβορίγινων και αναγνωρίζουμε ήθη και έθιμα του τόπου, ενώ μεταμορφώνουμε παλιά χειμερινά υφάσματα σε γάντια και προστατευτικά για τα ζώα της Αυστραλίας. Με τη βοήθεια των παιδιών, τα στέλνουμε στην Animal Rescue Craft Guild για να μοιραστούν στα ζώα που έχουν περισσότερο ανάγκη. Με αφορμή την επικαιρότητα, τα παιδιά εξερευνούν τις συλλογές του Μουσείου Αυστραλίας, αναγνωρίζοντας γεγονότα και προσφέροντας στήριξη.