Με αφορμή τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι Μουσειακές Βαλίτσες ντύνονται στα γαλανόλευκα και παρουσιάζουν το Μουσείο της Επανάστασης!

Τα Ιστορικά Μουσεία αφηγούνται την Ιστορία ενός έθνους, ενός κράτους, ή ακόμα και μίας πόλης, παρουσιάζοντας σημαντικά ιστορικά γεγονότα με χρονολογική σειρά και συνοχή. Λόγω των ιδιαίτερων ιστοριών που αφηγούνται, τα εκθέματα και οι συλλογές τους ποικίλλουν, περιλαμβάνοντας αντικείμενα της τέχνης και της επιστήμης, της κοινωνίας και της καθημερινής ζωής.

Με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα των Ιστορικών Μουσείων, αυτό το μήνα εξερευνούμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τι έγινε εκείνη την περίοδο στη χώρα μας; Ποιο άνθρωποι έχουν μείνει στην Ιστορία ως ήρωες; Για ποιο λόγο πολέμησαν τότε και τους θυμόμαστε ακόμα και σήμερα;

Εξερευνούμε αντικείμενα της καθημερινής ζωής των Αγωνιστών και γνωρίζουμε τους πιο σημαντικούς ήρωες του 1821. Μελετάμε χάρτες και πίνακες και ανακαλύπτουμε τις μάχες που έγιναν σε στεριά και θάλασσα. Γινόμαστε μέλη της Φιλικής Εταιρείας και φτιάχνουμε το δικό μας μουσείο της Ελληνικής Επανάστασης!