Ποιο θα μπορούσε να είναι το Μουσείο Χρωμάτων; Μα φυσικά ένα μουσείο γεμάτο χρώματα! Και ποιο αντικείμενο έχει τα περισσότερα χρώματα μέσα του; Μα φυσικά… ο πίνακας!

Τα Μουσεία Τέχνης, και κυρίως οι Πινακοθήκες, είναι χώροι αφιερωμένοι στις τέχνες και κυρίως στη ζωγραφική. Οι συλλογές μιας Πινακοθήκης αποτελούνται κυρίως από έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, που αναδεικνύουν την εξελικτική πορεία της ζωγραφικής τέχνης ανά περιοχή. Εκτός από πίνακες, μία Πινακοθήκη ή ένα Μουσείο Τέχνης μπορεί να έχει μία σημαντική συλλογή από σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά και ειδικές κατασκευές.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δούμε σε μια πινακοθήκη; Πόσα χρώματα υπάρχουν γύρω μας; Πόσα από αυτά κρύβονται στο φυσικό μας περιβάλλον; Πώς η φύση εμπνέει τη τέχνη της ζωγραφικής; 

Διάσημα έργα ζωγραφικής δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τους καλλιτέχνες της φύσης. Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένων χρωμάτων, τα παιδιά εξερευνούν τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα, παρατηρούν τη χρωματική παλέτα της φύσης και δημιουργούν το δικό τους φυσικό χρωματολόγιο. Μέσα από τα χρώματα, ανακαλύπτουμε τους διάσημους πίνακες των Βαν Γκογκ, Ρενουάρ, Σερά και Μονέ και πως η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη. Μέσα στο δικό μας ατελιέ, μεταμορφωνόμαστε σε ιμπρεσιονιστές ζωγράφους και δημιουργούμε τη δική μας μοναδική πινακοθήκη.