"Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί" - Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδικά και ενήλικες

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο - Πρόγραμμα Προσέγγισης: "Το Κινητό Μουσείο", Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Μελέτη - Σχεδιασμός: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο | Επικοινωνία - Συντονισμός: Α.Τ., Αλεξάνδρα Μαραβέλια 

Υλοποίηση: 2013


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει στο Ηράκλειο με το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Aπό τις 26 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου 2013, το ΕΠΜ θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και προσκαλεί τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς στο χώρο του «Θεατρικού Σταθμού» για να γνωριστούν και να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του ΕΠΜ μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί».

Τις καθημερινές, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου, για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού όπως επίσης και συνάντηση με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Σαββατοκύριακο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και δραστηριότητες. Συγκεκριμένα , από τις 18.00 έως τις 21.00, θα είναι ανοικτή στο κοινό η Διαδραστική Έκθεση «Ένα ταξίδι, Δρόμοι πολλοί» και την Κυριακή 28/9 από τις 11.00- 13.00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Ξεφυλλίζοντας το κοινό μας ταξίδι».